21 aprilie 2017

Viitorul este interfata om-masina

Daca nu gasim un remediu ca sa tina lumea ocupata si sa relanseze economia mondiala atunci vom avea razboi in curand. America si Europa se clatina din cauza supraproductiei, a scaderii consumului. Africa este o piata enorma dar are nevoie mai intai de o infrastructura si o educatie pentru a deveni atractiva pentru investitii si piata de desfacere. Pana atunci nu se incumeta nimeni sa intre pe acest continent, dar mai ales datorita instabilitatii politice, a razboaielor. Marile companii se bat intre ele tot in lumea civilizata si au cam atins potentialul maxim de crestere, lucru care se observa si din numarul de startupuri esuate.

S-a vorbit de crize care nu au mai venit fiindca s-au pompat bani artificiali din toate partile. Dar acest model nu e sustenabil, ajungi sa ai prea multi bani in piata, multa capacitate de productie, multi competitori si putini consumatori. Centrele de cercetare si dezvoltare nu au mai venit cu ceva nou de la iPhone incoace. Sunt 10 ani de cand Apple a impins economia mondiala inainte si a dat un restart dupa criza ce o cuprinsese. Dar lucrurile in  ziua de azi se misca cu o viteza ametitoare si 10 ani au contat cat 100 iar economia se afla in fata unui alt blocaj.

Nu va uitati la ce spun guvernele, ei intotdeauna schimba modul de calcul al formulelor ca sa iasa in crestere. Tot ce conteaza este acel "pentru ce sa muncesc" fiindca la baza cresterii sta dorinta omului de a schimba telefonul, a lua o masina mai buna, a avea o casa, o plasma si mai stiu eu ce. In ziua de azi motivatia omului de a consuma a cam scazut. Si-a dat seama ca lucrurile sunt efemere, multe sunt inutile, si oricum toti au cate un TV color, un smartphone si o masina. Trebuie altceva care sa-l faca pe om sa-si doreasca atat de mult acel lucru incat sa munceasca pentru a consuma mai mult. Iar acel lucru nu poate fi decat interfata OM-MASINA.

Imaginati-va ca lumea este tare plictisita in momentul de fata si asteapta ceva care nu mai vine. Ceva nou, interesant, distractiv, care rezolva probleme, creaza noi posibilitati, usureaza viata, ofera acces in lumi noi. Dar in acelasi timp salveaza economia iar lumea afacerilor devine foarte incantata de idee. Se lucreaza de zor daca nu cumva acest tip de gadget exista deja si va ajunge pe piata la momentul potrivit.

O astfel de aparatura ar da omului puteri nebanuite, care devine un super-om, un dumnezeu. Pentru a putea functiona un astfel de gadget ar trebui sa aiba doar o singura capabilitate de INPUT: sa citeasca gandurile omului (ceea ce deja este posibil) pentru a-i indeplini dorintele. Si mai multe capabilitati de OUTPUT:
- sa interfateze direct cu sistemul auditiv (lucru care exista) pentru a transmite sunete
- sa interfateze direct cu sistemul vizual sa transmita imagini
- sa interfateze cu sistemul nervos pentru a stimula in creier emotii, senzatii, placeri (la comanda)
- sa interfateze cu internetul pentru a putea cauta informatii, sa socializam, sa vizualizam poze si filme, toate cu o simpla dorinta
- sa interfateze cu lumea exterioara pentru a porni automobilul, sa deschidem usi, in principiu sa comunicam cu obiectele din jurul nostru pe care sa le controlam asa cum vrem

Un astfel de aparat ar fi greu de inserat in corpul uman deoarece legatura cu sistemele noastre nervos, auditiv, vizual si creier ar fi greu de infaptuit. Acel CIP cat un bob de orez nu este potrivit pentru asa ceva. E nevoie de o tehnologie mai avansata, o tehnologie cu laser, interfatare cu ADN-ul nostru anterior modificat, nanotehnologie. Doar asa am putea infaptui o revolutie tehnologica si intrarea intr-o noua era a umanitatii,

Semnat:
Mamona

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu