15 aprilie 2017

Lumea are nevoie de securitate fiindca omul e o fiinta stricata

Cat timp exista in societate:
- nevoie de armata
- nevoie de politie statala
- nevoie de paznici
- nevoie de securitate privata
- nevoie de usi cu incuietori
- nevoie de parole la conturi
- nevoie de securitate in general

Ar trebui ca fiecare sa isi puna intrebarea "DE CE", si pentru fiecare raspuns sa isi mai puna inca odata intrebarea "DE CE", pana la 10 ori. Sa noteze fiecare ce a gasit, si sa mai reflecte si in alte zile la acest lucru.

Bineinteles, va trebui sa gaseasca un adevar destul de negru: natura umana este stricata. Nu o poate restaura decat Dumnezeu. Dar nu in orice fel. Doar atunci cand fortele mintii se desclesteaza din stransoarea puternica cu care tin de lumea vazuta, cand iti iei gandul de la lucrurile vazute de care tii cu dintii. Cat timp oamenii se lupta pentru putere, pozitie, interese financiare, bunastare materiala, acces usor la tot felul de servicii, vor avea mintea inclestata. Lupta de a razbi in societatea moderna este capcana pentru abaterea mintii de la scopul ei primordial, acela de a se detasa de ce este vazut si a intelege nevazutul.

Am vazut ateii, sunt inclestati in materie. Cred in atomi si doar in fortele universului, desi nu au vazut niciodata un electron. Din auzite cred in toata stiinta, desi nu au probat-o niciodata. Ateii sunt niste lasi. Cred in ceea ce n-au probat, doar pentru ca li se spun anumite lucruri care au logica. Crestinii cred si ei in niste lucruri care le sunt spuse, dar le cerceteaza, le probeaza si ajung la adevar. Un ateu nu va vrea sa probeze credinta, dar nici stiinta. Ce inseamna asta in fata lui Dumnezeu ? Nepasare si rautate.

Un comentariu:

  1. aceeasi intrebare mi_o pun mereu si am ajuns la aceeasi concluzie...din nefericire...

    RăspundețiȘtergere