19 aprilie 2017

Nu credeti ca exista o legatura nefericita, directa, intre dezastrul material, spiritual din Romania si ortodoxie

Iata ce a comentat un cititor al blogului Ultimii Crestini, care a avut bunatatea sa dea un rating de 1* paginii de facebook: "Nu credeti ca exista o legatura nefericita, directa, intre dezastrul material, spiritual din Romania si ortodoxie" ?

Draga cititorule, inainte sa facem astfel de prezumtii nu trebuie sa lipseasca studiul. Nu stiu daca exista o legatura directa, nu am voie sa cred fara datele necesare si o metoda de analiza nepartinitoare.

Eu nu am stiut nici macar evidentul adevar ca exista Dumnezeu. Fiindca eram orb si insetat de MINE, de propria persoana, preocupat cu propriile dorinte. A fost nevoie ca Dumnezeu sa isi descopere existenta printr-o experienta dura, sa nu va imaginati vreo boala, ci la propriu o bataie ca de la parinte la fiu, si mi-ar fi aratat existenta si fara bataie, dar eu am tinut sa scormonesc dupa lucruri pe care azi nu mai indraznesc.

Ca sa existe o legatura directa intre starea precara a Romaniei, materiala si spirituala (idealuri, cultura, inteligenta, nazuinte) si ortodoxie atunci ar trebui sa demonstram ca ortodoxia influenteaza starea natiunii in rau. Binomul cauza-efect, cauza fiind ortodoxia si efectul fiind Romania de azi. Un studiu corect ar insemna sa dezvoltam un chestionar ca sa intelegem cum impacteaza credinta oamenilor diversi indicatori economici.

1. Ce religie aveti ? a) ortodox b) catolic c) ateu d) altele
2. Ce studii aveti ? a) facultate b) liceu c) generala d) fara scoala
3. Lucrati ? a) da b) nu
4. Ce salariu aveti ? a) peste X b) peste Y c) peste Z d) sub Z
5. Mergeti frecvent la Biserica ? a) mereu b) uneori c) niciodata
6. Ce parere aveti despre preoti ? [foarte buna, buna, asa si asa, rea, foarte rea]
7. Va bucurati de raul vecinului ? [mereu, uneori, niciodata]
8. Va place sa ii ajutati pe ceilalti in caz de mare nevoie ? [da, asa si asa, nu]
9. Cu cine ati votat ? [PSD, PNL, etc]
10. Credeti ca munca va ajuta sa va realizati in viata ? [da, nu]
11. Ati munci mai mult daca ati avea un salariu mai mare ?
12. Vreti sa avem o tara mai instarita ?
13. Ce credeti ca lipeste tarii noastre pentru a fi acolo unde trebuie ?

O sa vedeti ca la finalul studiului veti afla ca majoritatea romanilor doar se declara ortodocsi dar NU merg la Biserica, au o parere proasta despre preoti, au salarii mici si au votat cu PSD. Nu se bucura de raul vecinului, sunt saritori la nevoie, cred ca fara munca nu se pot realiza, ar munci mai mult daca ar fi mai bine remunerati si chiar vor sa avem o tara ca afara.

Defapt romanul nostru nu se deosebeste de german, francez, spaniol sau italian, dovada o fac milioanele de romani care muncesc in acele tari cot la cot si chiar mai mult decat bastinasii, pe salarii mai mici si pe joburi pe care aceia le resping. Romanul e muncitor si vrea sa fie in randul lumii, fiindca se intoarce si isi modernizeaza casa din munca lui de pe alte meleaguri.

Dealtfel, eram mai ortodocsi in perioada comunista, cand exista chiar o presiune contra Bisericii. Ba dupa anii 1990 am devenit nepasatori fata de credinta noastra stramoseasca, odata cu influentele vestice. Mergeti acum la sate sau in micile orase sa vedeti doar o mana de oameni duminica la slujba, o adevarata tragedie.

Credinta noastra ne defineste ca natie, este credinta care ne-a unit de-alungul istoriei si a tinut neamul intregit impotriva tuturor amenintarilor din toate partile. De ce in timpul comunismului eram si ortodocsi si aveam propria economie, independenta de celelalte tari ?

Ca fapt divers, toate tarile ortodoxe sunt slabite din punct de vedere economic: Cipru, Romania, Bulgaria, Grecia, Siria. Ar trebui sa vedem o legatura intre convingerea de credinta (ortodoxa) a acestor tari, situatia precara a lor si convingerea globalistilor fata de ortodoxie. Pentru ei ortodoxia este un cancer, evreii au prigonit dintotdeauna adevarata credinta, de aceea ne slabesc mai intai material, ca sa ne slabeasca mai apoi spiritual si pe urma sa ne transforme intr-unul din statele lor blocate in materialism, progres, transumanism, indumnezeire prin fortele proprii. Aceasta este cauza relelor pe care o cautati, si nu ortodoxia, si in nici un caz dragostea unei biete bunici amarate de acesti globalisti care merge sa se inchine la Sfintele Moaste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu