27 mai 2017

Munca cu program fix e un mecanism de control

Noi mentinem si ajutam sistemul cu voia noastra libera pentru a ne duce acolo unde voieste el, totul fara sa ne impotrivim. Sunt lucruri pe care nu le sesizam si pe care le facem, dand drepturi sistemului asupra noastra. Si nu ma refer la vicii sau acceptarea trendurilor. E ceva greu de sesizat, ceva care ni se pare extrem de normal. Aceste lucruri sunt:
- PROGRAM FIX
- SPECIALIZARE PE UN DOMENIU
- TASKURI FIXE IN FIECARE ZI

De credeti ca pe vremea lui Ceausescu te lua de pe drum si iti dadea serviciu ? De ce credeti ca faceai puscarie daca nu voiai sa muncesti la program fix ? De ce nu te lasau liber asa cum te-a dat Dumnezeu ? De ce credeti ca se luau pamanturile ? CA SA INVETE LUMEA CU PROGRAM FIX.

De ce programul fix e problema foarte grava? Pentru ca fara program fix acest sistem creat de om nu s-ar mai misca. Ati vazut de sarbatori sau duminica? Parca lumea intra in alta stare de existenta. Ati observat ? Lumea defapt intra in starea ei normala.

Omul se vinde sistemului. Program fix, domenii de activitate fixe, activitati bine definite si aceleasi in fiecare zi. Acestea sunt sangele sistemului creat azi de om, acestea mentin si pun in miscare sistemul si il duc la noi nivele.

Ma gandesc mereu la o societate de subzistenta, fara program fix si fara specializari. Pentru ca asta isi doreste si Dumnezeu. Sa fim liberi. Dar noi libertatea ne-am vandut-o pentru siguranta: siguranta unor venituri, siguranta ca banii ne pot salva de probleme, siguranta ca avem cele necesare vietii. Si tocmai aceasta dorinta de a ne asigura ne sclaveste si ajungem sa avem o viata pe care nu o traim ci o muncim, pe care nu o simtim ci o mascam, care nu ne face placere dar ne fortam. Omul blocat in sistem traieste nemultumit, neimplinit, nu se odihneste niciodata, nu savureaza niciodata nimic. Nu se bucura nici de natura, nici de animale, nici de pasari, nici de stele, nici de existenta. Traieste asa cum ii stabileste altul. Nu isi traieste viata ci se modeleaza constant pentru dorintele egoiste ale celor din jur.

Un doctor a murit. Toata viata a trait-o in laborator cautand sa inoveze dar si sa castige bine. Dumnezeu l-a inviat si i-a spus "Du-te si refa-ti viata pe care nu ai trait-o. Eu ti-am dat viata ca sa ma cunosti, sa te bucuri de creatie. Dar tu ai stat inchis intre patru pereti si ti-ai amortit toate simturile pentru a nu trai viata asa cum am lasat-o Eu, in libertate, nu inchis si robindu-te constant cu planurile personale"

2 comentarii:

  1. Doamne ajuta! Stiu ca aveti si pagina de facebook, dar va propun sa nu stergeti nici acest blog, deoarece nu toti avem facebook si de aceea este de folos acest blog, chiar daca publicati aici mai rar. Articolele de aici sunt actuale si bune, deschid multe minti inca netrezite la realitate. E bine sa tineti deci si acest blog. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere